maanantai 22. elokuuta 2011

Kaksi iloista japanilaista

Aiemmin maistelemani sushi rullat saivat minut miettineeksi japanilaiskirjailija Osamu Dazaita. Hänen teoksensa Laskeva aurinko jäi mieleeni luettuenai sen muutama vuosi sitten. Vaikka kirja käsittelee hyvin synkkiä aiheita, oli Dazain tyyli vangitsevaa eikä läheskään niin synkkämielistä, kuin aiheelta voisi odottaa. Pitäisi oikeastaan etsiä uudestaan käsiini tämä teos, katsoa pitäisinkö siitä edelleen.
Siitä toisesta japanilaisesta puheenollen, kävin ystäväni kanssa testaamassa Ullanlinnassa jonkin aikaa sitten avatun Sushi'n'roll ravintolan. En syystä jos toisesta ole koskaan sushia päässyt maistamaan, mutta kokemus oli kyllä nannaa makunystyröille. Tilasin turvallisesti kanatäytteiset sushit, mutta kaverin lautaselta suuhun eksyi maki rulla jos toinenkin. 


Sushi'n'roll kuvailee nettisivuillaan itseään seuraavaan tapaan:
Tuoretta, terveellistä ja hauskaa
Näistä kolmesta sanasta syntyy Sushi'n'rollin ideologia.
Meillä on rento tunnelma. Turha kiire unohtuu kun pääset nauttimaan sushejamme. Musiikkikin on kohdallaan.Ravintola oli todellakin siisti ja rento. Ruoka erinomaista. Tarjoilijoilu oli suht ystävällistä, vaikka kova kiire heillä näytti olevan. Ihmettelen miksei ulkotiloihin ole panostettu enempää, nyt pöytiä on vähän siellä täällä ja tunnelma hieman hajanainen. "Kadulla" syömisen sijaan päätimme ruokailla sisällä. :D Muuten kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus. Plussaa lisäksi nettisivujen takeaway mahdollisuudesta, tilauksen voi tehdä helposti netissä ja vain käydä hakemassa valmiit annokset. Mielenkiintoinen vaihtoehto pikaruualle, kun hinnatkaan eivät ole pahat.

1 kommentti:

Zeus kirjoitti...

Molemmat "iloiset japanilaiset" kiitos :)

Sushi on jäänyt maistelematta Japanin kulttuurin opinnoistani huolimatta...miten onkaan mahdollista...No, nyt se sitten viimein tapahtuu...