keskiviikko 24. elokuuta 2011

Pyhiinvaellus

Olen jo hyvän aikaa pohtinut vaellusmatkaa Santiago de Compostelaan. Koko reitille tulisi matkaa yhteensä yli 700 km. Toki lyhyemmänkin reitin voisi itselleen räätälöidä, mutta olisiko se enää sama asia? Paljon riippuu tietenkin käytettävissä olevasta ajasta, rahatilanteesta jne... Mutta miten hienoa olisikaan jättää kaikki hetkeksi, työt ja opiskelu, keskittyä vain eteenpäin vievään tiehen ja vaihtuviin maisemiin.

Kirjahyllyssäni seisoi kauan Paulo Coelhon romaani Pyhiinvaellus, kunnes lopulta eilen tartuin siihen ja luin loppuun tänään. Vaikken periaatteessa ole Coelhon tyylin suurin ihailija, teos piti otteessaan jo pelkästään aiheensa vuoksi. Coelhon kokemukset pyhiinvaellusreitiltä Santiago de Compostellaan esitetään romaanissa myyttiseen tarinaan verhottuna.


Romaani on Coelhon esikoinen ja se julkaistiin ensi kertaa vuonna 1987. paljon historiaa mahtuu tähänkin väliin aina nykypäivään asti. Reitin kulkijoiden määrä on vain Coelhon omista vaellusajoista lisääntynyt. Silti paljon on ennallaan... reitti onkin samalla oikea historia pläjäys, keltaisista reittimerkeistä suuntaa antaviin simpukankuoriin. Nykyinen tie on sama kuin se keskiaikainen reitti jota kulkivat niin Kaarle Suuri, Franciscus Assisialainen kuin myöhemmin paavi Johannes XXIII.


Pitänee liittyä joukon jatkoksi?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upea ja ihana ajatus! Suojelusenkeli on ihan varmasti hyvin mielellään mukana :P